EKIPA VOZIČEK OLDI

voziček oldi

Ideja o vozičku, ki ponovno omogoča zunanje, aktivno preživljanje prostega časa gibalno oviranim.

Tokrat smo se pogovarjali z Alojzom Verbovškom, inovatorjem, ki je skupaj s svojim sinom Klemnom Verbovškom, oblikovalcem, ustvaril voziček Oldi – inovacijo na področju vozičkov za nepokretne osebe.

Cilj podjetja OLDI je izboljšanje storitve oziroma oskrbe pacientov, saj nepokretnim osebam omogoči izhode na prosto. “Starost in bolezen ne smeta biti izgovor za slabšo kakovost življenja,” pravi Klemen Verbovšek. Sin idejnega očeta projekta Alojza Verbovška in nadaljuje: 

“Voziček OLDI v najtežji dobi posameznikovega življenja korenito vpliva na izboljšanje kakovosti življenja.


“Gre za to, da je oseba, ki je imela neki poseg, še vseeno zadovoljna. Da ni zgolj zaprta v bolniški sobi,” pojasnjuje. 
dejstvo je da

ŠTEVILKE GOVORIJO

0
Nepokretnih ljudi
0
Leta raziskovanja
0
Domov za ostarele

Kdo sta inovatorja za idejo Voziček Oldi?

Oče ideje voziček oldi

Idejni oče projekta je Alojz Verbovšek, ki si je voziček za obisk narave zamislil že pred slabimi desetimi leti.

“Jaz sem zgolj izkoristil, kar sem se v teh letih naučil, vse skupaj iz ideje pretvoril v poslovno idejo, poslovni načrt in startup,”

pojasnjuje Klemen.

Vsekakor gre torej za družinski projekt, nadaljuje Klemen in dodaja, da bo verjetno v kratkem vlogo prodaje ter marketinga prevzel mlajši brat Nejc.

sin klemen

Sin Klemen Verbovšek je Industrijski oblikovalec, podjetnik, kateri je deloval na oblikovanju svetovno znanih projektov (Greenline yachts, Ferretti, Bavaria, Adria Mobil, Petrol, itd.).

Klemen je mojo idejo popeljal v realizacijo prvega prototipa ob tem pa skupaj s svojim znanjem in delovanjem v startup okolju, ki ga je nabiral v Kanadi, idejo ponesel v posel. Sodelovala sva tudi pri generatorju Domžale, kjer smo idejo predstavili in bili eni od zmagovalnih ekip – podjetniško obrtnega združenje Domžale.

1. Verjeli smo v idejo

2. Začeli smo delati

3. Dobivamo rezultate 

Spremeni sebe, spremeni svet.

Če želite izvedeti še več, pritsnite na gumb BLOG