Invalidske Organizacije

Oldi je testiran voziček, ki, zahvaljujoč svoji premišljeni funkcionalni konstrukciji, omogoča mobilnost vsem nepomičnim osebam.

Ni potrebno pretirano dolgo razmišljati in brskati po spominu, da ne bi vsak poznal vsaj eno osebo, ki je, bodisi zaradi bolezni, hude poškodbe ali starosti, obležala na postelji. Brez dvoma si ti ljudje zaslužijo biti mobilni, biti vključeni v družbo in imajo pravico do svežega zraka. Vse to omogoča voziček Oldi, kateremu v narekovajih mnogi rečejo kar mobilna postelja. 

image-9
image-10

Oldi je vedno center pozornosti.

Voziček Oldi smo lahko podrobno spoznali tudi na dogodku Mobilnost brez ovir na Dolu pri Hrastniku, kjer nam je Alojz Verbovšek, idejni oče projekta, podrobno predstavil njegove prednosti, praktično prikazal njegovo uporabnost, lahkotnost in varnost. Da je uporaben se vidi že na prvi pogled, saj oseba v ležečem položaju, pripeta z varnostnim pasom in z rahlo privzdignjenimi koleni, med vožnjo ostaja na njej ugodnem položaju. Lahkotnega ga naredijo uporabljeni materiali in premišljena konstrukcija, ki omogoča enostaven dvig na zadnja kolesa za premostitev nižjih robnikov. Ista konstrukcija in prej omenjen položaj osebe poskrbita tudi za varnost, ki jo še dodatno nadgradijo ročne zavore, ki jih uporablja spremljevalec.

Oldi je prototip, ki že od prve predstavitve razveseljuje številne osebe širom Slovenije. Alojz Verbovšek z njim obiskuje domove starejših občanov in ustanove, kjer Oldi lahko dvigne kakovost življenja oskrbovancem in prav ob vsakem obisku so nad proizvodom navdušeni taki uporabniki kot tudi osebje. “Veliko oseb je ravno na vozičku Oldi po dolgem, predolgem, času zopet zadihalo svež zrak,” je med opisovanjem obiskov povedal Alojz Verbovšek.

“Bodi mobilen, bodi svoboden,” je vodilo družinskega projekta Oldi.

image-8
image-7

Z vozičkom Oldi smo bili tudi na nogometni tekmi v Ljubljanskih Stožicah.